7.12.14

Wang


Çanta şu tüketim çılgınlığımın içinde bambaşka bir yere sahip. 
Ama Alexander Wang söz konusu olunca iş daha da değişiyor.Mesela az önce indirime girmiş bir modelini almadığım için biliyorum ki uzun bir süre içim içimi yiyecek :)
Neyse ne diyordum ; ah çanta ve wang. H&M ile yaptıkları iş birliği merak konusuydu bir wang-sever olarak benim için de elbet. 

Geçtiğimiz yıllardaki H&M kampanyaları için 'hayatta gidip sıraya filan girmem' derken ben, ne öğreniyoruz ;büyük konuşmamayı elbet:)

O sabah özlem'den aldığım tüyo ile 7.30da sırada olup içeri ilk girenlerden olup çantayı almaktı tek isteğim.Gerçekten başka bir şeyde gözüm yoktu.Sadece çantayı almak ve çıkmak.

7.30 da değilde 9.30ta istinye h&m'in kapısındaydım. Unisex ürünlerin de bulunduğu erkek reyonuna sıra sistemi olmadan kapılar açılır açılmaz giriş yapılınca; hoooop 10 dk demeden raflar boşaldı. İnsanların o hali ise gerçekten görülmeye değerdi,nereden biliyorum aralarındaydım sonuçta; ama kapışmaya dahil değildim,şöyle ki ; çantaların hepsi rafta dahi göremeden tükenince kenara çekilip insanları seyrettim ,göz kapaklarım muhtemelen normal kullanım boyutundan 3 kat filan daha açıktı,çünkü tarifi yok ,seneye gidin görün. Londra İstanbul Arası'nında yazdığı gibi,modanın meslek anlamında içinde iseniz mutlaka tecrübe edilmesi gereken bir durum. 

Ben kenarda ellerim bomboş kalınca ;karşımda rus olduğunu tahmin ettiğim beyaz tenli iki kadın iki alışveriş çantasını ağzına kadar doldurmuş bi kenarda durup içinden çıkarıp tek tek alıp almayacaklarına karar veriyorlar derken elinde sırt çantası belirdi! Ve almaktan vazgeçip önündeki çocuğa uzatıp 'almak ister misin ? ' dedi.Arkadan elimi 'been' diye uzatana kadar çocuk aldı .Ama ilginçtir ; o da kararsızdı .Kendi aralarında alsak mı almasak mı diye konuşurlarken çocuk vazgeçip 'Satıyoorum ! ' diye ortaya seslendi .Ve artık bu basiretsizliğime ne deriz hep beraber bilemiyorum ama ben yanından seslenene kadar yabancı bir kız aldı eline çantayı .... 'Ah naaptın ' dedim çocuğa, 'keşke önce söyleseydin' dedi,sonra 'bekle ' deyip kızdan çantayı ,sen yanlıs anladın ben vermiyorum gibisinden geri alıp bana verdi. Kız yabancı olmasaydı ben çantayı rüyamda görürdüm onun da farkındayım:)
Tekrar teşekkür ederim esmer çocuk :)

Çanta benim onu istediğimden daha çok istedi beni sanırım :))

Ve herşeyden güzeli ise bu parçanın bir hikayesi olması,gidip parayı vermek almak çıkmak değildi,hikayesi olan herşey daha güzel.

Los angeles'ta antika pazarından aldığım broşlar gibi mesela;bana o günü oradaki insanlarla aramda geçen diyaloğu hatırlatır hep.Hikayesi olan herşey çok daha özel.

Bu arada ben koleksiyonu da temayı da çok sevdim,A.Wang'e ciddi sempati besliyorum ama sebebi bu değil, gerçekten her detayı oldukça özenle çalışılmış bir koleksiyondu..

Sadece çantayı alıp çıktım mı ne yazık ki hayır :)

2 yorum:

  1. hahahah bende geçen sene isabel marant ta aynı duyguları yasamıstım. Ama ben ilk girenlerden oldugum için benim durumum gayet rahattı. Ama kesinlikle tecrube edilmesi gereken bir olay komik bişey yani:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tecrübe ettim gördüm gerçekten komik :)
      önümüzdeki senelerde beğendiğim birşey olmamasını umuyorum ama hahaa :)

      Sil

thanks for comments