1.9.15

Mykonos için söyleyeceklerim






 Geçen yıl mykonos'tan döndüğümüzden beri bu yıl gideceğimiz günü konuşuyorduk desem ne kadar sevdiğimize dair bir fikir vermiş olurum sanırım :)

Eğer dans etmeyi,eğlenmeyi,ege denizini,yunan mimarisini,maviyi,beyazı,güneşi,kumu seviyorsanız;

tabularınız yoksa,özgürlükten yanaysanız,insanların tercihleri sizi rahatsız etmiyorsa;

atv tepesinde sırt çantası ile ulaşım işkence değilde büyük bir keyif gibi geliyorsa;

Mykonos'ta mutlu olursunuz..



Greek yogurt!


Mykonosta benim bir gün'üm : 09.00 uyanma ,ayılma,giyinme,havuz,ardından kahvaltı hazırlama,sohbet eşliğinde ye iç,toparlanma,kahve, yine havuz derken evden çıkış14.00,
hangi beach'e gitsek? 
Atv'lerle sahile ulaşma.
Yerleşme, denize girip çıkma ,güneşlenme ,birşeyler atıştırma derken artık 16-17 arası gitgide artan müzik sesi ile eğlence başlar.
İçki,dans,deniz üçlüsü arasında gidip gelirken saat 22.00,artık yorulduk eve gidip dinlenip yemek yiyip geceye hazırlanmalıyız.
Akşam mutlaka iyi bir Dj var,ona gidiyoruz. 
Eve git havuza gir ,duş,birşeyler atıştır saat oldu 00.30,haydi kulübe.
Ana DJ'in çıkması 3.30,programının bitmesi 6.00,toparlanıp çıkıp eve gitmemiz 6.30; haydi yatağa.
Alarmı 10'a kurayım da biraz uykumu alıyım diyen ben.
Ertesi gün aynı tempo devam.
Yorulmayan,enerjisini bu tempoda hiç kaybetmeyen bizler. 

Her gün buna yakın geçti,eğlenmek demiştim di mi ;)  şişe açtırıp masada sallanmalı değil kokteyllerinizi alıp istediğiniz gibi özgürce dans edebileceğiniz bir ada mykonos:) Kimse birbirinin umrunda değil,kasan yok yani.


Super paradise beach :  En çok eğlendiğim beach benim.Sahne şovları,dansçı kızları ve dj'i çok başarılı,eğlendirmeyi biliyorlar .Aynı zamanda denizi ve kumu da çok güzel.Kiraladığımız ev'i özellikle bu beach'e yakın seçtik hatta öyle diyim:)

Nammos : Adada en çok nerede kasılıyor deseniz buranın adını içim rahat veririm.Hem adanın en pahalı beach'i hem de garsonların tavırlarını hiç sevmediğim bir yer benim.Bulunduğu koy'un(psarou) denizi ise müthiş ama hemen yanında 2 tesis daha var bu koydan yararlanabileceğiniz,hem de nammos'ta şezlong 30-40 euro iken yan tarafta 15 eu? Yarım günümüzü geçirdik nammos'ta happy hour başladıktan sonra da koşar adım super paradise'a :)Biraz beklentiyle de alakalı sanırım bizi tatmin etmedi.

Tropicana : Şimdi eğlence olarak burası da çok başarılı,ama ben burda sürekli mikrofonu ile konuşan filli amcaya pek ısınamadım geçen yıldan beri.Bir de burada daha 16,17 den başlıyor yaş ortalaması.Ama eğlenceli yer'dir denizi kumu müziği ,gitmemek,denememek için sebep yok.

Elia Beach:Herşeyi ile gerçekten çok güzel bir yer elia.Daha çok ailelerin geldiği,sağ tarafta ise gay'lere özel olduğunu tahmin ettiğim(sadece gay'ler vardı çünkü) bir yer.Sahil'de birkaç farklı beach var,denize girmek için en güzel yerlerden..Gün'ü burada geçirip akşamüstü daha hareketli yerlere geçiyoruz biz..

Panormos:Denemek istediğim ama bunu isteyen tek kişi olduğum için ısrar etmediğim bir beach'ti.Gideceğiniz gün rüzgar'ın ne taraftan estiği önemliymiş,yerli birine sorup gitmeli o nedenle 'nasıldır' diye..Ama pek güzelmiş içimde kaldı:)

Yemek için bir tavsiye verebilmem zor çünkü oturup yemek yiyen değil de sürekli hareket halinde bir gruptuk.Bir de evi o kadar sevdik ki marketten aldıklarımızı hazırlayıp evde atıştırarak geçti yemek fasılları.Gece kulüp sonrası 4-5 civarları acıktığımızda da  pita yedik. Bizim dönere benzeyen pide arasına konulan bir tür sandvic.

Konaklama için ise geçen sene otel'de kalmıştık Ornos bölgesinde,Sea view adında.Manzarası,hizmeti,odaları gayet güzeldi.Ama bu yıl daha kalabalık gidiyoruz diye hem de son dakikaya kalan konaklama için önümüze güzel alternatif te çıkmayınca ev tutalım dedik.
Villa Mando adında google'dan bulabilirsiniz.Sahibi Costas çok yardımcı ve çok tatlı biri.Booking'de de olduğundan iki şekilde de fiyat sorun derim.Biz booking'den yaptık rezervasyonu daha uyguna geldi.


Ulaşım için en güzel iki secenek scooter&atv.Scooter da denge problemi yaşanabileceğinden(alkol) en garanti atv.Araba'yı alternatif olarak bile düşünmeyin çünkü o sizi değil siz onu taşımış olursunuz.Ciddi park problemi var adada,ne kadar küçük o kadar iyi.Biz 7 kişiydik ve toplam 4 atv kiraladık.ATV'ye rağmen park bulmakta zorlandığımız zamanlar oldu..





Gece;
Adanın en en güzel hatta tek güzel kulubü Cavo Paradiso. Ses sistemi,dekorasyonu ambiansı muhtesem! Steve Aoki'nin geldiği tarih aralığına denk getirip gittik Mykonos'a ve iyi ki yapmışız,müthiş bir sahne şovu var steve aoki'nin inanılmaz eğlendik.

Paradise club 'a da gelen Dj'e göre gidilebilir.Bizim gittiğimiz gece çok popüler bir DJ olmamasına rağmen çok eğlendik,cavo'dan sonra 2. sıramda diyebilirim.

Mykonos merkez'de genelde tavsiye edilen Astra ve İnterni var ama  yukarıdaki iki kulüpten sonra bize çok yavaş geliyorlar,daha bi sohbet etmeli mekanlar,hiç girmedik o yüzden.

Geçen yıl çok sevdiğimiz Skandinavian bar bu yıl baya kötüydü,temmuz ağustos arasındaki fark mı bilmiyorum ama 1 saatte çıktık içeriden ve astra'nın karşısındaki  Bonbonnière 'e geçtik,burası da istanbul gece kulüpleri tadında,kasanı çok eğleneni az,biz dans edenlerdendik,kalın cüzdanlı genç hanımlı yaşlı amcalar ise oturuyordu :)


Her yaz heyecanla beklenen bir adres oldu mykonos bize.
Eğlenmeye dans etmeye mykonos'ta başladık diyebilirim hatta müzik tarzımız bile değişti :)
Seneye kalabalık olmazsak muhtemelen yine otel'de kalırız diye düşünüyoruz çünkü kahvaltı hazırlama ,toparlanma, çıkma derken saat 2'yi buldu hep,benim gibi deniz sevenlere biraz geç kalmışlık hissi yaratabiliyor bu saat :)

2 yorum:

  1. OMG.. yazdim yazdim ve silindi.. Yeniden hi dear.. Yogunluk arasinda Ezgi ve Ecem okumalarimi yaptim cok sukur.. Seviyorum sizin hayat alginizi, cumlelerinize yansiyan kalbinizi ve tam olarak sizi ! Artik yari Yunanli sayildigim icin her yil en az bir mumkunse 2 kez bisiler planliyorum ama planlarim daima populer kultur disinda ilerliyor.. Ama uzun seneler sonunda Efie bile "Mykonos sart, kendini daha fazla sinirlandirma" deyince son planlarima hemen yeni bir yon verdim. Bayram oncesi ve bayram vaktini kapsayan uzunca bir seyahatimiz var yakinda.. Ben de o seyahatin icine 4 gunluk Mykonos'u da ekleyiverdim ! Bu durumda senin izlerini takip etmem de ne yaparim ben ??? Yanimizda her ne kadar Alpcan olacak olsa da ona uzun ogle uykulari organize edip, sonrasinda da geceyi 2'ye dek uzatabilirim diye planliyorum.. Tum verdigin detaylari notlarima ekledim.. Yemek isi zaten bende bilirsin.. Onu da en alasi ile halledecegim.. yalniz Nammos konusunda kesinlikle seninle ayni seyi hissedecek oldugumu bilsem de Alpico'yu alip masa uzeri oynama andim var :))) bunu yapamada da donmem valla.. Opucuk gyzel Ecem'im.. xxx

    YanıtlaSil
  2. amazing style..nice woman..:)
    http://zoomlabakalim.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil

thanks for comments